Knjižnica

 

Knjižnica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole smještena je na drugom katu škole te pruža učenicima raznolikost sadržaja i aktivnosti.
Knjižnica je zajednička učenicima Medicinske, Komercijalne i trgovačke, Ekonomske i birotehničke te Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole.

Knjižnica je svakodnevno otvorena od 8 do 19 sati te u tom vremenu učenici mogu učiti u prostoru čitaonice, posuditi željenu građu, koristiti računala te igrati društvene igre. Knjižnica posjeduje naslove potrebne učenicima za sate lektire, ali i najčitanije knjige iz svijeta knjiga te popularne i obrazovne cd-e, dvd-e i video kasete.

Osim navedenih „stalnih“ usluga, u knjižnici se održavaju kreativne radionice, nastava, izložbe, tribine, kvizovi, književni susreti, ali ugošćuju se i stručni skupovi, vijeća i drugi programi.

Knjižničarke su uvijek spremne surađivati te saslušati prijedloge koje učenici imaju te tako poticati kreativnost među njima.

Radno vrijeme knjižničarke Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Tatjane Petrinec, prof., dipl.bibl.:

  1. tj. prijepodne: 8-14 h
  2. tj. poslijepodne 13-19 h

Knjižnica nije samo mjesto gdje se posuđuju knjige, već i mjesto druženja i cjeloživotnog učenja.

 

Moja oaza

 Provjerite koje naslove ima naša knjižnica u e-katalogu:

e-katalog

E-knjižnica
(čitajte online literaturu na sljedećim poveznicama):
 
referentna zbirka:
HRVATSKI PRAVOPIS Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (prema preporuci MZOS-a)
PORTAL ZNANJA Leksikografskog zavoda M. Krleže (online enciklopedije i leksikoni: KRLEŽIJANAHRVATSKI BIOGRAFSKI LEKSIKONHRVATSKI OBITELJSKI LEKSIKONFILMSKI LEKSIKON; NOGOMETNI LEKSIKON)
PROLEKSIS (Hrvatska opća i nacionalna enciklopedija)
VIRTUALNA REFERENTNA ZBIRKA Instituta „Ruđer Bošković“ (za lakše snalaženje u zamkama labirinta informacija dostupnih na internetu, poslužite se zbirkom odabranih i provjernih mrežnih izvora informacija; bilo da tražite rječnik ili enciklopediju, atlas ili vremensku prognozu, na pravom ste mjestu)
EUDICT (višejezični rječnik)
književna djela:
about.com Geography (Croatia maps)